Over mij

Mijn naam is Jolanda Vos. Sinds oktober 2020 eet ik vegan. Daarvoor was ik al jaren (parttime) vegetariër. Ik heb een eigen bedrijf: Koken is Liefde. Hiermee verzorg ik vegetarische en vegan lunches en high tea’s op locatie. Ik geef ook kookworkshops over Vegetarisch koken en Duurzaam koken bij mensen thuis.

Sinds ik het boek van Het ZeroWaste Project gelezen heb, ben ik enthousiast aan de slag gegaan met het minderen van verpakkingen. En dat lukte heel aardig, tot ik vegan ging eten.

Ik heb ondervonden dat vegan en verpakkingsvrij niet altijd samen gaan. Zo zijn er steeds meer vegan levensmiddelen te krijgen, maar die zitten meestal wel in een (plastic) verpakking. En ook al is het bovenstaande boek nog steeds een inspiratiebron, toch had ik het gevoel dat er nog iets ontbrak.

Dus is het tijd voor mijn eigen zoektocht. Een betere titel voor deze website zou zijn “de bijna verpakkingsvrije bijna vegan”. Maar dat bekt niet zo lekker… Want ik noem mij eerder een 95% vegan en helemaal zonder verpakkingen lukt mij ook nog niet.