Week 2 – de badkamer

Wat vind je zoal in een badkamer van de gemiddelde Nederlandse vrouw?

Meestal is het antwoord: veel potjes en flesjes.

En oh verrassing….bij mij ook! Toch wel.

Maar bij mij is er iets aan de hand met die potjes en flesjes. Zo staat er een grote glazen pot met tandtabletjes en zijn de meeste flesjes al een paar jaar oud.

Eerst opmaken wat je nog hebt en dan iets nieuws kopen. Dat zul je hier vaker terug lezen.

Dat opmaken is trouwens nog een hele toer. Ik gebruik nauwelijks nog crèmetjes of lotion. Ik heb het ooit wel regelmatiger gebruikt, maar het kost je een hoop geld en zie ik verschil? Nou nee… Dus nu gebruik ik die crèmes vooral nog als handcrème.

Oh, en dan nog het spul om je make-up af te halen. Er ligt nog steeds zo’n pakje met van die natte doekjes…hmm. Het zal je geen verrassing zijn dat ik niet zo vaak make-up op heb. Bij een kooroptreden of als ik een keer uit eten ga, vind ik dat leuk. Maar om de een of andere reden is dat er al ruim een jaar niet of nauwelijks van gekomen. Dus hoefde ik ook geen make-up af te halen natuurlijk.

Wat er trouwens ook niet in een flesje zit, is de gewone zeep. Ja, ik had ook van die pompjes, maar wat zijn dat ondingen! Of ze zitten verstopt of ze spuiten over je hand. Hopeloos dus. En ook van de zeep had ik nog een voorraadje, dus voorlopig kan ik vooruit.

Dus zeep, tandpasta en tandenborstel zijn al plasticvrij 🙂

Hoe ver is jouw plasticvrije badkamer?